Stefanie

Stefanie

Zaakvoerder - counselor - ervaringsdeskundige

Ik ben Stefanie en ik ben herstellende verslaafde. Ik heb mijn portie al wel gehad met actief gebruik. Ik ken het programma al meerdere jaren maar ik heb nooit alles op herstel gezet, ik was ook gewoon nog niet klaar met gebruik. Ik heb hervallen gehad maar ben toch altijd hulp blijven zoeken. Een paar jaar geleden ben ik in herstel gekomen met de juiste medicatie en door de juiste acties te nemen.

Ik heb mij terug aangesloten bij AOA om anderen dezelfde kans te kunnen geven die ik heb gehad. Ik heb mijn certificaat van Recovery Coaching en ga nog verder studeren om paarden therapie te kunnen geven. Waarom? Omdat ik dezelfde therapieën heb gehad en heb ondervonden dat dit echt iets is waar anderen baat bij kunnen hebben.

Als ervaringsdeskundige heb ik geleerd dat mijn verleden anderen inzichten kan geven, dat herstel mogelijk is, ook al lukt het niet van de eerste keer. Ik ben zelf in de wanhoop en op mijn knieën beland voor ik in herstel kwam. Ik kan het niet alleen en ik sta er nu ook niet alleen voor. Mijn boodschap is, blijf proberen en weet dat je niet alleen bent met deze dodelijke ziekte. Ik kom uit een familie waar verslaving de hoofdrol speelt. Ik dacht dat ik nooit zo erg zou worden als mijn overleden vader, die aan alcoholmisbruik gestorven is. Maar ik ben zelfs dieper gegaan. Ik wou niet meer leven en zag echt geen licht meer, maar ik ben er toch doorgeraakt, met de juiste therapieën en nazorg.