Ons team

Pia

Pia

Zaakvoerder

Als moeder van 4 kinderen – waarvan 2 verslaafd – en weduwe van een aan verslaving overleden echtgenoot weet ik als geen ander hoe deze ziekte levens kan kapotmaken. Ik ben jarenlang op zoek geweest naar hulp, maar botste telkens weer op dezelfde problemen: onprofessionele hulpverlening, een gebrek aan familiebegeleiding en ellenlange wachtlijsten. Daarom heb ik zelf actie ondernomen en een centrum voor verslavingszorg opgericht. Inmiddels hebben mijn kinderen ondervonden dat een behandeling in een buitenlandse 12 Stappen kliniek in combinatie met een nazorgprogramma echt werkt!

Persoonlijk ben ik er dankzij intensieve familiebegeleiding achter gekomen hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ik zelf verslaafd was geworden aan het zorgen voor verslaafden. Nu heb ik de juiste tools in handen om mijn kinderen liefdevol los te laten en mijn leven te verlossen uit de verkillende greep van dagelijkse angst en stress.

Stefanie

Stefanie

Manager – Recovery Coach

Ik ben Stefanie en ik ben herstellende verslaafde. Ik heb mijn portie al wel gehad met actief gebruik. Ik ken het programma al meerdere jaren maar ik heb nooit alles op herstel gezet, ik was ook gewoon nog niet klaar met gebruik. Ik heb hervallen gehad maar ben toch altijd hulp blijven zoeken. Een paar jaar geleden ben ik in herstel gekomen met de juiste medicatie en door de juiste acties te nemen.

Ik heb mij terug aangesloten bij AOA om anderen dezelfde kans te kunnen geven die ik heb gehad. Ik heb mijn certificaat van Recovery Coaching en ga nog verder studeren om paarden therapie te kunnen geven. Waarom? Omdat ik dezelfde therapieën heb gehad en heb ondervonden dat dit echt iets is waar anderen baat bij kunnen hebben.  

Als ervaringsdeskundige heb ik geleerd dat mijn verleden anderen inzichten kan geven, dat herstel mogelijk is, ook al lukt het niet van de eerste keer. Ik ben zelf in de wanhoop en op mijn knieën beland voor ik in herstel kwam. Ik kan het niet alleen en ik sta er nu ook niet alleen voor. Mijn boodschap is, blijf proberen en weet dat je niet alleen bent met deze dodelijke ziekte. Ik kom uit een familie waar verslaving de hoofdrol speelt. Ik dacht dat ik nooit zo erg zou worden als mijn overleden vader, die aan alcoholmisbruik gestorven is. Maar ik ben zelfs dieper gegaan. Ik wou niet meer leven en zag echt geen licht meer, maar ik ben er toch doorgeraakt, met de juiste therapieën en nazorg.

Kirsten

Kirsten

Klinisch psychologe

Mijn naam is Kirsten, psychologe van opleiding. Ik zou mezelf omschrijven als een empathisch en gevoelig persoon, die graag op een warme manier verbinding maakt met mensen. Bij action on addiction ga ik individueel met de cliënten aan de slag en werk ik ook met hun families.

Tijdens mijn individuele gesprekken vind ik het belangrijk om niet alleen rond de verslaving zelf te werken, maar ook op zoek te gaan naar de patronen die onder de verslaving liggen. Iedereen heeft kwetsuren en het mooiste aan therapie is om samen met mensen een bewustwordingsproces te starten en hen zo te helpen groeien. Ik vind het belangrijk om als mens naast de cliënt te staan, waarbij ik ook mijn persoonlijke ervaringen gebruik indien helpend. Zo ben ik de helft van een tweeling, waardoor ik als kind ook wel wat uitdagingen te verwerken kreeg, en heb ik zelf in de rol van zorgfiguur gestaan binnen mijn gezinscontext, wat helpend is tijdens familiegesprekken.

Ik maak gebruik van methodieken uit verschillende therapeutische stromingen, zoals ACT, klassieke gedragstherapie en systeemtherapie. Ook verdiep ik me graag in HSP (hoogsensitiviteit), een kenmerk dat veel voorkomt bij mensen met een verslaving en waar ik handvaten rond kan meegeven.

Marianne

Marianne

Creatief therapeute

Ik ben Marianne en volgde de opleiding dramatherapie aan de Hogeschool Arnhem – Nijmegen. Wat mij vooral aantrok in deze opleiding/job is dat problemen waar je tegenaan loopt op een andere manier belicht/onderzocht worden, zodat je sneller inzicht krijgt in patronen en vlugger tot jouw gevoel komt. Hierdoor worden de dieperliggende oorzaken van jouw problematiek sneller zichtbaar.

Als creatief therapeut gebruik ik, naast de verbale kant van de therapie, een tal van werkvormen waaronder familie-opstellingen, stoelentechniek, beeldend werk, schrijfoefeningen, verbeeldingsoefeningen en rollenspel. Ik heb ervaring met verschillende doelgroepen zoals mensen met een trauma, een verslaving, angsten, een depressie, een stemmingsstoornis… Omdat elke persoon anders is, is ook elk traject een individueel pad. Daarom volg ik ook regelmatig bijscholingen, om mijn werkvormen en theorie te blijven verruimen.

Doorheen de jaren heb ik mij verdiept in

  • Traumaverwerking,
  • Innerlijk Kindwerk
  • Voice Dialogue
  • Relatieverslaving
  • Codependentie

www.traumatherapeut.be

Sam

Sam

Socioloog – Counselor – Ervaringsdeskundige

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat verslaving en het misbruiken van producten altijd leidt tot wanhoop, vereenzaming, familiale drama’s en levensbedreigende situaties. Het is enorm moeilijk om uit die destructieve cirkel te komen. Alleen lukte het me ook niet! Bijna zes jaar geleden heb ik dan toch de stap durven nemen om geholpen te worden. Vanaf dan werd het stilaan duidelijk dat ik niet alleen een opname nodig had, maar mijn hele manier van leven moest opgeven. Zonder gespecialiseerde hulp zouden de veranderingen waar ik voor koos veel moeilijker geweest zijn.

Na een tijdje in herstel ben ik opnieuw gaan studeren. Weer enkele jaren later werk ik nu zelf met andere herstellende verslaafden. Ik begeleid hen vooral doorheen de moeilijke fase na de opname. Deze nazorg is voor mezelf van cruciaal belang geweest. In de groepen die ik leid, komen verschillende thema’s aan bod die volledig in het teken staan van herstel en de positieve veranderingen die daarvoor nodig zijn. Ik probeer er dan ook alles aan te doen om herstellende verslaafden te steunen in dit proces en te helpen in de richting van een drugvrij, kwaliteitsvol en gelukkig leven.

Erik

Erik

Counselor - Ervaringsdeskundige

Ik ben zelf jaren in de grip geweest van de ziekte verslaving, sinds 2009  ben ik clean & sober. Ik heb zelf aan der lijve ondervonden dat,het 12 stappen Minnesotamodel waarmee Action on Addiction cliënten behandelt en terug begeleidt in de maatschappij,werkt.

Door mijn ervaringsdeskundigheid en gerichte opleidingen begeleid ik mensen met een verslaving individueel en in groepen. In de individuele gespreken wordt  vanuit jouw eigen innerlijke kracht gewerkt. Je zult hiermee een gezonde balans hervinden, waardoor jouw emotionele behoefte worden vervuld en je capaciteiten zullen uiteindelijk ten volle worden ontplooid. In de groepen komen verschillende thema’s aan bod die volledig in het teken staan van herstel en de positieve veranderingen. 

Tevens help ik met een interventie families om hun geliefde op een liefdevolle maar kordate manier te laten inzien dat het tijd is om te gaan werken aan hun problemen middels een opname.

Bert

Bert

Counselor - Ervaringsdeskundige

Mijn naam is Bert, zelf een verslaafde in herstel, en ik ben aan de slag bij
Action on Addiction als counselor. Mijn eigen parcours is best lang met tal van opnames in verschillende instellingen en een lijst van professionele en justitiële problemen.
Enkele jaren geleden heb ik de weg naar een clean leven gevonden, iets waar
ik op dat moment eigenlijk niet meer zelf in geloofde. 

Door het volgen van opleidingen en cursussen leer ik steeds beter hoe ik op
een motiverende en ondersteunende manier mensen stappen vooruit kan laten
zetten in hun proces. Hierdoor deel ik met veel enthousiasme en plezier mijn ervaring van hoe ik
uit de put ben gekropen met de mensen die bij ons om hulp komen vragen.
De visie van Action on Addiction leunt voor mij dicht aan bij de aanpak die
voor mij gewerkt heeft, daarom ben ik blij om deel te mogen uitmaken van dit
team.  

Pascal

Pascal

Recovery assistant - begeleider Sober Living House

Het is ondertussen een paar jaar geleden dat ik zelf een kliniek instapte. Verslagen en terugkijkend naar jaren van ellende en gebruik, niet wetende wat ik met mezelf aan moest, hoopte ik dat dit zou helpen met mijn verslaving. Voor het eerst sinds een lange tijd kwam ik op een plek waar mensen op een warme en liefdevolle manier het gesprek aangingen en me het gevoel gaven welkom te zijn.  

Nu 7 jaar later werk ik bij action on addiction, wat betekent dat ik diezelfde warmte en liefde door mag geven die ik zo hard nodig had, toen ik zelf over die drempel stapte. Door veel aan mezelf te werken, actief de 12 stappen in mijn leven toe te passen en mezelf te blijven ontwikkelen als mens, heb ik een leven opgebouwd waarvan ik vroeger nooit had durven te dromen. Het is nu mijn taak om met mijn passie, enthousiasme, warmte en liefde jou ervan te overtuigen dat herstel mogelijk is en dat het mogelijk is om echt gelukkig te zijn met jezelf en met het leven.  

 
 
Paul

Paul

Meditatie

Paul Baatsen is iemand die meditatie leeft. Al bijna 50 jaar (sinds zijn 15e) is hij op zoek naar een diepere vervulling in zijn leven. Zijn pad is dan ook bezaaid geweest met talloze intensieve opleidingen en retraites rond zen (met meesters als Jeroen Witkam, Jacques Castermane, Aziz in Indië en Adyashanti), mindfulness en sacrale dans. Daarnaast heeft hij diepgaand yogafilosofie en christelijke mystiek bestudeerd.

Als leerkracht heeft hij met deze ervaringen en wijsheden vele jongeren kunnen begeesteren. De inzichten die hij heeft geïntegreerd, wil hij sinds 1994 met zoveel mogelijk mensen delen via zijn vzw Hara met meditatie retraites, persoonlijke sessies en opleidingen in Indische filosofie en meditatie. Hij wil ons laten genieten en meenemen op zijn padloos pad dat zich steeds moeitelozer in hem ontvouwt en dat hij integrale meditatie noemt. Dat pad wijst naar het stille geheim in ons hart.

Uitgebreidere bio en info over activiteiten van vzw Hara op: https://ivim.org/lesgevers/

 
 
Isabelle

Isabelle

Yoga

Ik ben een ashtanga vinyasa yogadocent, spirituele gids, intuïtieve healer, organisator van de Return To Gaia Women’s Yoga Retreat, astroloog en Authentic Relating facilitator.
De rode draad doorheen mijn werk is mensen terug in lijn brengen met hun natuurlijke talenten.

www.isabelleyoga.be