Persoonlijk verhaal Jaël​

Action on Addiction heeft Jaël (45) en haar familie terug een leven gegeven.

“If you want something you’ve never had, you’ve got to do something you’ve never done”

Ondanks het feit dat ik alles had om gelukkig te zijn kon ik het leven niet meer aan. Daardoor ben ik meer en meer gaan drinken om mij te verdoven. Ik dronk om zo vlug mogelijk een black-out te krijgen zodat ik niet meer besefte dat ik leefde en de pijn niet meer moest voelen.

Na 3 zelfmoordpogingen had ik van de psychologe moeten beloven aan mijn dochter, die hierdoor constant in angst leefde, dat ik dit nooit meer zou doen. Elke morgen opnieuw zei ik tegen mijzelf en mijn gezin “vandaag drink ik niet meer” en ik geloofde ook echt dat ik dit kon, maar elke dag opnieuw trok ik die verdomde fles open. Bovenop mijn complexen en laag zelfbeeld kwam ook het besef dat ik te zwak was om nee te zeggen tegen de alcohol. Ik voelde mij dieper en dieper wegzakken. Het was zover dat ik definitief een einde aan mijn leven wou maken en de belofte naar mijn dochter zou verbreken. Ik begon langzaam te beseffen dat ik dit niet alleen kon oplossen.

ZUID AFRIKA

Mijn man had een paar maanden ervoor Pia ontmoet die vertelde over de werking van Action on Addiction. Hij vroeg aan mij of dit geen optie was. Met héél véél schaamte hebben we dan contact gezocht met Action on Addiction. Nog geen week na het intakegesprek zat ik op het vliegtuig richting Zuid-Afrika, de beste beslissing ooit. Ik heb daar 3 maanden verbleven en heb daar heel veel geleerd.

NAZORG

Maar dan kom je terug in  real life (de grote boze wereld) en daar moet je ook clean kunnen blijven. Nu moest ik leren om te gaan met heel veel positieve dingen want die kon ik nu ook zien, maar ook met de dagelijkse soms negatieve dingen. Ik moest gewoon terug leren van het leven te genieten en als er iets tegenzat er niet van te gaan lopen door mij te verdoven met alcohol. Daarbij heeft de nazorg van Action on Addiction mij enorm geholpen. Ik weet niet of ik dit alles zou hebben overleefd zonder deze fantastische nazorg.

TOEKOMST

Het is mij gelukt, ik ben nu 3 jaar clean en ben een ander persoon geworden. Ik kan terug van het leven genieten en ik kan zeggen dat ik eindelijk gelukkig ben. Het klinkt misschien raar maar soms ben ik eigenlijk dankbaar dat ik een verslaving heb. Zonder dit zou ik nooit de weg, die bikkelhard is geweest en die mij tot deze persoon heeft gemaakt, afgelegd hebben.

Dank U Action on Addiction.

Update November 2020

November 2020. Hoe gaat het nu met mij? 6 jaar geleden zat ik nu in Zuid Afrika. Als ik er naar teug kijk, “de beste beslissing ooit”. Ik zeg altijd “daar hebben ze mij het gereedschap voor mijn herstel gegeven en Action on Addiction heeft mij ermee leren werken”. Is mijn leven altijd rozengeur en maneschijn? Nee ik zou liegen moest ik ja zeggen. Maar wie zijn leven is dat wel? Ook ik maak dingen mee die veel emoties naar boven halen. En was dat nu net wat ik vroeger probeerde weg te drin(k)gen. Het grote verschil met vroeger is dat ik nu in die emotie ga staan en ze beleef. Leuke en minder leuke emoties. Over die mooie emoties wil ik het graag hebben, want die heb ik vroeger nooit ervaren of toe gelaten.

Ik probeer uit elke dag iets mooi te halen zelfs nu we weer volop terug in een stevige lockdown zitten door de corona. Maar ook daar probeer ik de goede dingen naar boven halen. Meer tijd voor jezelf, je partner, je kinderen, … . Er komen andere dingen op je pad. Een mooie wandeling maken in het bos, en zelfs daar zie je dat de natuur herademt.  Ik ben zo blij dat ik mij niet meer moet verdoven, dat ik ’s morgens gewoon kan opstaan zonder hoofdpijn en schaamte of schuldgevoel over wat ik de avond ervoor heb gedaan. Ik besef nu meer dan ooit dat emoties soms niet leuk zijn, maar je kan er zo veel uit leren, en andere emoties zijn dan weer zo mooi en ook die beleef ik veel intenser. Ik heb niets meer nodig om mij te bedwelmen. Ik ben zo dankbaar voor mijn leven en dit heb ik mede door Action on Addiction terug gekregen.