Klinische behandeling in Zuid-Afrika

Nadat het eerste intake-en kennismakingsgesprek is afgerond, beslissen we of er een klinische opname nodig is. Onmiddellijk wordt alles in gereedheid gebracht om naar onze partnerkliniek in Zuid-Afrika te vliegen. Action-on-Addiction werkt samen met onze vaste partnerkliniek in Zuid-Afrika. Vermits het prijskaartje daar lager is dan in Europese 12-stappen klinieken én omdat het 12-stappen programma daar veel meer geleefd en beleefd wordt met een jarenlange en professionele ervaring. Daarnaast is het ook een verademing voor de familie dat de cliënt een tijdje ver weg van huis is zodat de rust kan terugkeren. Voor de verslaafde zelf is het noodzakelijk intensief aan zichzelf te werken in een veilige, afgeschermde omgeving waar er en minimum aantal prikkels van buitenaf komen. 

Indien de cliënt niet in staat is om meteen naar Zuid-Afrika te vliegen, wordt er geadviseerd om eerst een detox opname te volgen in een algemeen ziekenhuis bij jou in de buurt. Eens in Zuid-Afrika aangekomen wordt het primary care traject van 8 weken (kan verlengd worden naar 12 weken) gestart: 24/24 intensieve behandeling en zorg.

Tijdens deze opname worden de dierbaren van de verslaafde intensief begeleid én op de hoogte gehouden van het proces van hun geliefde.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Mens sana in corpore sano (Latijn) betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Naast de nodige inspanningen en opofferingen is het steeds belangrijk voor ons lichaam en geest om te kunnen ontspannen. Op onze locatie in Zuid-Afrika zijn alle troeven aanwezig om hier zorgvulding aan te werken.

Nazorg traject

Na een succesvolle klinische opname in Zuid-Afrika wordt de behandeling verder gezet in België. Het Action-on-Addiction Nazorg Traject is een essentieel onderdeel van de totale behandeling. Wij werken effectief samen met de cliënt en zorgen voor een mentale stabiliteit. Met de focus op het verbeteren van het denken en gedrag, essentieel om een sereen en nuchter leven te blijven leiden.

Ontdek onze partnerkliniek

Onze website is nog onder constructie. Voor meer info bel 03/650 09 50.
+