Klinische behandeling in Zuid-Afrika

Nadat het intake gesprek is afgerond, kan er beslist worden dat een klinische opname in Zuid Afrika nodig is. Onmiddellijk wordt alles in gereedheid gebracht om naar onze partnerkliniek in Zuid-Afrika te vliegen. Action-on-Addiction werkt samen met een vaste partnerkliniek in Zuid-Afrika. Ook hier wordt gewerkt met het 12 stappen Minnesota model om tot herstel van verslaving te komen. Het kan een verademing zijn voor de familie dat de cliënt een tijdje ver weg van huis is zodat de rust kan terugkeren. 

Voor de verslaafde zelf is het noodzakelijk intensief aan zichzelf te werken in een veilige, afgeschermde omgeving waar er en minimum aantal prikkels van buitenaf komen. 

Indien de cliënt niet in staat is om meteen naar Zuid-Afrika te vliegen, wordt er geadviseerd om eerst een detox opname te volgen in een algemeen ziekenhuis bij jou in de buurt. Eens in Zuid-Afrika aangekomen wordt het primary care traject van 4 – 8 of 12 weken weken gestart.

Tijdens deze opname worden de dierbaren van de verslaafde intensief begeleid én op de hoogte gehouden van het proces van hun geliefde.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Mens sana in corpore sano (Latijn) betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Naast de nodige inspanningen en opofferingen is het steeds belangrijk voor ons lichaam en geest om te kunnen ontspannen. Op onze locatie in Zuid-Afrika zijn alle troeven aanwezig om hier zorgvuldig aan te werken.

Nazorg traject

Na een succesvolle klinische opname in Zuid-Afrika wordt de behandeling verder gezet in België. Het Action-on-Addiction Nazorg Traject is een essentieel onderdeel van de totale behandeling. Wij werken effectief samen met de cliënt en zorgen voor een mentale stabiliteit. Met de focus op het verbeteren van het denken en gedrag, essentieel om een sereen en nuchter leven te blijven leiden.

Ontdek onze partnerkliniek