Persoonlijk verhaal Philippe

Ik had drie jaar alles geprobeerd om te stoppen met Drugs en Alcohol. Al lang wist ik dat ik niet kon stoppen met gebruiken en dat mijn leven stilaan een hel was geworden. Ik voelde me leeg en wanhopig. Na de 100-ste keer dat ik aan mezelf en anderen had beloofd dat ik zou stoppen en mijn ex-vriendin inmiddels het besluit had genomen om mij te verlaten, had ik nog twee opties : Doorgaan in deze destructie of kiezen voor hulp. 

Dankzij mijn mama kreeg ik de kans om opgenomen te worden bij AOA. Met een zeer bang hartje heb ik mij twee dagen later aangemeld voor een residentiële opname van één maand. 

Ik had snel door dat enkel mijzelf laten opnemen niet genoeg was en dat ik hard zou moeten werken. Het eerste dat AOA mij heeft doen inzien is dat mijn manier van denken ongezond is en dat Drank en Drugs mijn oplossing waren om weg te lopen van mijn ‘problemen’. Na een maand hard te werken met verschillende deskundigen en therapeuten dacht ik dat ik er klaar voor was om te vertrekken. Ik was naar mijn mening immers gezond en bruiste van energie. Dat ik toen op hun advies toch een maand heb verlengd, heeft mijn leven gered. In de tweede maand heb ik geleerd door verschillende therapieën om terug contact te leggen met mijn gevoel en heb ik samen met de ervaringsdeskundigen opnieuw leren omgaan met gevoelens en de omstandigheden die het leven dag na dag brengt. Er viel een zware last van mij af en ik begon langzaam maar zeker te herstellen. 

Uiteindelijk heb ik zelf nog gevraagd om een derde maand te blijven en heb ik daarna de kans gekregen om ambulant mijn therapie af te bouwen tot ik mij klaar voelde om alleen door te gaan. Toch staat de deur daar altijd open en voelt het voor mij nog ergens als thuiskomen omdat ik daar zoveel stappen heb leren zetten om mijzelf graag te leren zien.

Vandaag ben ik 9 maanden clean en nuchter en leef ik in herstel. Niet alleen heb ik geen behoefte meer om te gebruiken, maar heb ik het gevoel mijzelf eindelijk gevonden te hebben. 

Ik heb mijn leven gered door hulp te aanvaarden, hulp te vragen en al het harde werk te verrichten, maar dit is mij enkel gelukt dankzij de veelvuldige therapie van AOA. Zij hebben het pad voor mij getoond en ik hoefde enkel de stappen te zetten! 

Philippe – 33 jaar